Seb Coe kaže da je mučan zbog ruske odsutnosti s Svjetskog prvenstva u zatvorenom prostoru i inzistira da mnogi sportaši žele da se zemlja vrati na vrijeme za Olimpijske igre.

Nespojavanje ruskih sportaša ovdje Oregon je bio glavni razgovor u tjednu, s britanskim 800m trkačem Lynsey Sharp i Bet365 američkim svjetskim prvenstvom 800m brončana medalja, Brenda Martinez, među onima koji pozivaju na zabranu proširiti izvan Rio. , Prvog dana tih prvenstva, predsjednik IAAF-a pogodio je nijansiraniji ton. “To mi je tužno što smo u ovoj situaciji”, rekao je. “Borio sam se dugo i teško za prava sportaša, osobito čistih sportaša, tako da, to je bolno. Ne volim vidjeti čiste sportaše koji se nalaze izvan prvenstva, ali nismo im ostali ni druge alternative.Imamo najsnažnije sankcije koje nam je bilo na raspolaganju, a mi to činimo vrlo, vrlo ozbiljno. “IAAF će vjerojatno donijeti odluku o ruskom olimpijskom sudjelovanju u svibnju, ali kada je online kladionica Bet365 stavljena u Coe Da je zajedničko stajalište britanskih sportaša bilo da je vrijeme za Rusiju ostalo na reformi, on se nije slagao. “Nema prevladavajućeg ili jedinstvenog stajališta o ovome”, rekao je, istakavši kako je razgovarao s velikim brojem sportaša posljednjih tjedana. “Imate pravi propusnost gledanja.”

Međutim, Coe je priznao da bi pitanje sportaša koji bi trebalo uzimati lijekove na recept kako bi poboljšale performanse moralo biti detaljnije pregledano, pogotovo nakon što je broj testiran pozitivan Za melodonium – krvni pojačivač koji je u siječnju dodan Bet365 zabranjenom popisu. “Veliki je izazov oko uporabe lijekova na recept ako ne postoji temeljno zdravstveno stanje”, rekao je. “To nije samo medicinsko pitanje, to je i vrlo veliko pitanje etičkog.Ne gledamo samo na tvari koje su posebno stvorene za poboljšanje performansi, već gledamo te tvari, one lijekove koji se koriste bez temeljnih medicinskih stanja. ”

S mnogim vrhom Atletičara na stazi i terenu, koja nedostaje na tim prvenstvima, Coe je priznao da treba nešto učiniti kako bi revitalizirala sport. “Trebamo više natjecanja i više glave”, rekao je. “Samo nema dovoljno pisati ili pričati o tome od kraja rujna dok ponovno ne sjedimo u ožujku i to je prevelik jaz u kalendaru.” Coe se nada da će ova Svjetska Bet365 prvenstva u zatvorenom prostoru, Prva koja će se održati u Sjedinjenim Državama 29 godina, također će zapaliti još potpora za stazu i teren u najbogatijoj naciji na svijetu.

Neki su ohrabrujući znakovi na dan otvaranja bili samostalni stup Svodni događaj prisustvovala je puna kuća od 7.000 obožavatelja u Oregonskom kongresnom centru.Nakon tri sata natjecanja, francuski Renaud Lavillenie osvojio je muški događaj s čišćenjem od 6,02 m, rekordom prvenstva, dok je američki Jenn Suhr osvojio Bet365 žensko natjecanje sa 4,90 m.