Mióta FA-engedélyezett ügynök volt majd közel hat éve, majd 2015 áprilisától átcsoportosították FA-nyilvántartásba vett közvetítőként, azt mondhatom, hogy a szomorú igazság a közösségben a korrupcióval kapcsolatos állítások és történetek. Ezek természetesen pusztán pletykák vagy bátorságok lehetnek, de a saját tapasztalataim megerősítik, hogy rossz gyakorlat van. A labdarúgó-szövetség a korrupciós vizsgálat részeként beszél a rendőrséggel. egyes társaiknak „fiú-cserkésznek” kell lenniük. Természetesen sok más közvetítő is működik, akik a szabályok szerint működnek, és az ügyfelek legjobb érdekeit szolgálják. De naiv lenne azt mondani, fogadási bónuszok az interneten hogy az iparom tiszta.Nagy arányban keresik meg, hogy megkerüljék a személyes nyereségre vonatkozó szabályokat, és ne tartsák fenn ügyfélkapcsolati kötelezettségüket az ügyfelek számára.

A közvetítők számára, akik megfelelően cselekednek, nem könnyű maradni a szabályok és szabályok között, és etikusan viselkedik végső soron: nem kapunk ösztönzést vagy ösztönzést a hatóságoktól, hogy ezt tegyék.

Néhányan kísértésnek kell lenniük a szabályok megsértésére, ha a szabályokat részlegesen hajtják végre, és / vagy ha a kiszabott szankciók némileg minimálisak.

Habár sokan megdöbbentik, hogy mi történik, a korrupt viselkedés viszonylag ellenőrizetlen maradt ahhoz, hogy elfogadhatóvá váljon és a labdarúgás kultúrájának endemikus része legyen.

Néhányan szeretnének változást, fejlődést és javulást . De sok kulcsfontosságú érdekelt fél, akik megkönnyíthetik a változást, úgy döntöttek, hogy állnak.Ennek oka lehet az önmegőrzés, a pénzügyekkel való rögzítés, vagy egyszerűen nem gondoskodás, és az elégtelen az alacsony minőségű status quo-val. súlyos következményekkel járó károkat, amelyek nagy részét el lehetett volna kerülni. Hogyan jutottunk el erre a pontra? Sokan hibáztatják a Fifát a „megszűnésért” (az irányító testület saját szaváról) 2015-ben meglévő ügynöki szabályzatokban, és unibet fogadási bónuszt bevezetik a közvetítői szabályokat. A világ minden táján lévő ügynökök (Franciaországon kívül) többé nem váltak be, hanem a nemzeti szövetségeikben közvetítőként kellett regisztrálniuk.A keret a Fifa végső ellenőrzését, de kevesebb felelősséget adott.

A Fifa észlelt logikája az volt, hogy nem tudták szabályozni, és az egyes FA-k jobban szabályozhatják, és így a hatalom és a felelősség átruházódott. A nemzeti szövetségek saját szabályozást hajtottak végre a közvetítőkre vonatkozóan, mindaddig, amíg fenntartják a Fifa alapszabályait.

Tehát most már repedt rendszerünk van nemzetközi szinten a közvetítői tevékenységgel kapcsolatban, különféle szabályozásokat szabályozva az egyes területeken. ország. Lehet, hogy az angol FA-nak egy forró burgonyát tartottak, amit nem igazán akarnak.

Számos olyan gyakorlat van, amely egy szürke területre esik, és vitát igényel.A harmadik fél tulajdonjoga egy; egy másik a „kettősség”, amelyben a közvetítő a játékosok és az eladási / vásárlási klubok számára az érintett felek egyetértésével jár el, majd mindkét tevékenységért fizetik. A másik az „átkapcsolás”, amikor egy játékos, aki egy játékosot képvisel, megváltozik, hogy képviselje a klubot az adott játékos vonatkozásában, akár egy tranzakció idején, akár azt követően. Mindezen gyakorlatokban fennállhat az összeférhetetlenség a fiduciárius kötelezettség tekintetében.

Több éve – és még sokan másokkal, akik hasonló tapasztalattal rendelkeztek – rámutattak arra, hogy mit kell tenni és javaslatokat tenni hogyan lehet ezt megvalósítani.A csend falának, amivel találkoztunk, süketlenség.

Az egyik prioritásom az volt, hogy az ügynökök akkreditációját vezessék be, hogy iparági referenciaértékként szolgáljanak a legjobb szakemberek számára. A labdarúgás számos kulcsfontosságú szereplőjéhez munkadokumentumot nyújtottam be az akkreditáció megvizsgálására, valamint az iparágban a közvetítő tevékenységgel kapcsolatos széles körű oktatásra irányuló javaslattal. Néhányan pozitívan reagáltak, de sokan még nem válaszoltak – és azzal vádolhatók, hogy átadják a zsákmányt az FA-nak.

A közvetítői tevékenység a játékosokat, a vezetőket, a klubokat, a szövetségeket és végül a rajongókat érinti, ezért miért nem képviseleti szervek közösen és együttműködve kezelik a problémát?Ehelyett krónikusan elutasítottak, ami elkerülhetetlenül e hét eseményeihez vezetett. A LMA az újság korrupciós vizsgálatának „teljes körű nyilvánosságra hozatalát” igényli. láttam, hogy számos „jó” ügynök elhagyja az iparágat, és ezt megvizsgáltam. Sőt, ami még rosszabb, egyesek elvesztették a taktikákat, amelyek nemcsak a szabályozással, hanem az etikájukkal és elvekkel ellentétesek. Ez nem az, hogy boldoguljon, hanem túlélje, és mint minden iparágban, a jó emberek elvesztése vákuumot hagy a gátlástalan elem átvételére, ami végső soron az összes résztvevőt érintő kárhoz vezet. a közvetítők kérdése olyan, amit senki nem akar felelősséget vállalni. Úgy tűnik, a bak mindig visszajut az FA-ba.Kétségtelen, hogy ez egy közös felelősség a játék legfontosabb szereplőiért: az FA, a Premier League, a Football League, a Professional Footballers Association, a League Managers Association és természetesen az ügynökök.